Кабінет міністрів переглянув правила прописки в Україні


Кабмін розглянув проект постанови Про внесення змін до Правил реєстрації місця проживання. Тепер при реєстрації неповнолітньої дитини не вимагатимуть документи, що підтверджують право на проживання в житлі за адресою реєстрації місця проживання батьків/одного з батьків або законного представника.

Крім того, у разі відсутності цих документів, якщо житло в іпотеці або в довірчій власності, реєстрація місця проживання буде за згодою власника/співвласника житла, наймача або членів його сім'ї (за згодою іпотекодержателя або довірчого власника).

Працівник органу реєстрації також зможе перевірити чи перебуває житло в іпотеці або в довірчій власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Нарешті, в заяві на реєстрації місця проживання тепер можна вказувати, що житло перебуває в іпотеці/довірчій власності як способу забезпечення виконання зобов'язань.

Адвокат Харків, Київ, Україна - юридичні послуги: розлучення, розділ майна, аліменти, реєстрація підприємства, реєстрація ТОВ, реєстрація торгової марки, реєстрація ФОП, позбавлення батьківських прав