ВАС України вважає, що окремі положення законопроекту № 3524 "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)" можуть нести загрозу незалежності системи адміністративної юстиції, а це, в свою чергу, спричинить порушення конституційних прав і свобод громадян, інтересів юридичних осіб.

ВАСУ також звертає увагу, що під час підготовки законопроекту залишено без уваги рекомендації, які 23 жовтня 2015 року затвердила Венеціанська комісія, згідно з якими запропоновано адміністративні суди виділити в автономну судову систему.


Крім того, зазначає ВАСУ, в законопроект закладені норми, які можуть звузити право громадян на вільний вибір захисника своїх порушених прав, свобод і законних інтересів, встановити адвокатську монополію на представництво інтересів фізичних і юридичних осіб у судах.

У зв'язку з цим Вищий адміністративний суд України направив голові ВР, голові Комітету ВР з питань правової політики і правосуддя та народним депутатам свій висновок до проекту із зауваженнями та пропозиціями для врахування їх при розгляді законопроекту Комітетом.

Адвокат Харків, Київ, Україна - юридичні послуги: розлучення, розділ майна, аліменти, реєстрація підприємства, реєстрація ТОВ, реєстрація торгової марки, реєстрація ФОП, позбавлення батьківських прав