Вищий адміністративний суд України відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою КПУ, яка в судовому порядку намагалася оскаржити Правовий висновок Комісії з питань дотримання Закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

На думку ВАСУ, касаційна скарга є необґрунтованою, а викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, оскільки заявник не наводить підстав, які б дозволили вважати, що суд неправильно застосував норми матеріального або процесуального права.

Оскарженню ця постанова Вищого адмінсуду не підлягає.


Нагадаємо, що раніше Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив припинити діяльність КПУ. Цього ж дня постановою Київського апеляційного адміністративного суду залишено без задоволення апеляційну скаргу на постанову Окружного адміністративного суду про відмову в задоволенні позову КПУ проти Міністерства юстиції.

Таким чином, адмінсуди дійшли висновку, що доводи представників і адвокатів Комуністичної партії не є обґрунтованими. Тобто, остаточно підтвердили правомірність заборони КПУ.

Адвокат Харків, Київ, Україна - юридичні послуги: розлучення, розділ майна, аліменти, реєстрація підприємства, реєстрація ТОВ, реєстрація торгової марки, реєстрація ФОП, позбавлення батьківських прав