В Украине приготовили неприятный сюрприз для украинских водителей. В 2020 году штрафы за некоторые нарушения поднимутся в несколько раз. Повышение штрафов ініціювали в МВС, оскільки тотальне недотримання правил дорожнього руху є головною причиною величезної кількості аварій і смертей на дорогах України.

Раніше штрафи за серйозні порушення правил дорожнього руху коливалися в межах 250 -500 гривень і такі невеликі суми не мали серйозного впливу на водіїв. У 2020 році МВС планує збільшити штрафи за такі порушення:

  • Перевищення максимально дозволеної швидкості більш ніж на 50 км/на годину - 3400 гривень (було 510 гривень)
  • Залишення місця ДТП - 3400 гривень (було 255 гривень) + передбачити можливість позбавлення прав на керування транспортними засобами на строк 6 місяців
    Керування автомобілем особою, яка не має на це права - 10 200 гривень (було 510 гривень)
  • За автомобіль з порушенням митних правил - від 85 до 170 тисяч гривень. За використання авто на євробляхах з комерційною метою - штраф 34 тисячі гривень.
  • За перевезення дітей без автомобілів - перший штраф 510 гривень, за повторне порушення протягом одного року - 850 гривень.

Додатково хочуть знизити поріг перевищення швидкості, з якого настане адміністративна відповідальність - до 10 км (зараз це 20 км).

Крім того, на дорогах України у 2020 році має запрацювати система фото та відео-фіксації перевищення швидкості.

Порушення правил зупинки та стоянки автомобілів на місці для електрокарів, а також створення перешкод водіям таких авто - штраф від 340 до 510 гривень.

Адвокат Харків, Київ, Україна - юридичні послуги: розлучення, розділ майна, аліменти, реєстрація підприємства, реєстрація ТОВ, реєстрація торгової марки, реєстрація ФОП, позбавлення батьківських прав