Законодавством України передбачено право на утримання неповнолітньої дитини тим з батьків, яка проживає окремо. Стягнення аліментів можливе під час шлюбу, а не як багато хто помилково вважає - після. Також аліменти на утримання дитини можуть стягуватися з цивільного чоловіка/гі, який/я є батьком дитини.


Досить часто статті з "інтернету", поради "знайомих" та й зовсім правова безграмотність населення призводять до великих помилок самотнього батька, який залишився сам з дитиною без матеріальної допомоги другого. Неправильно обрана стратегія ведення процесу в кращому випадку веде до втрати часу, а в гіршому - мінімально стягнутих аліментів.

Кожна окрема ситуація є індивідуальною і потребує застосування різних правових способів для стягнення аліментів на дитину. У деяких випадках простіше звернутися до суду з "судовим наказом" (це спрощена процедура стягнення аліментів на дитину) без виклику і присутності сторін. А є процеси, коли фахівець радить відкривати саме "позовне провадження" з витребуванням доказів та інформації щодо доходів, майна тощо з обов'язковою явкою сторін та наданням пояснень.


Тільки досвідчений фахівець в даній галузі зможе правильно в кожному окремому випадку підібрати той чи інший алгоритм дій. У такому серйозному питанні варто звернутися до грамотного фахівця в цій сфері.

Компанія Адвокат Ящук і партнери із задоволенням у цьому Вам допоможе. Від Вас необхідно довіритися адвокату, повністю описати ситуацію, надати копії документів батьків, що посвідчують особу, свідоцтво про народження дитини, а якщо був офіційний шлюб - свідоцтво про шлюб.


Запис на консультацію за телефоном: (063) 374-43-13

Адвокат Харків, Київ, Україна - юридичні послуги: розлучення, розділ майна, аліменти, реєстрація підприємства, реєстрація ТОВ, реєстрація торгової марки, реєстрація ФОП, позбавлення батьківських прав