Прийнятий Закон про електронну комерцію, на думку його авторів, дасть можливість споживачеві визначитися, наскільки кожен постачальник послуг або товарів є доброчесним.

Мета Закону - щоб всі ті, хто сьогодні використовують засоби електронної комерції, могли діяти в правовому полі, могли отримувати інвестиції і залучати покупців. А покупці мали довіру до цього бізнесу і захист своїх прав.

За словами парламентарія, дуже нерідкі випадки, коли споживач замовляє через Інтернет товар, орієнтуючись на відомий бренд, а отримує товар з чеком невідомого приватного підприємця, який не несе жодних гарантій. Прийнятий Закон змінює цю ситуацію - коли людина купує товар через Інтернет, то вона має розуміти, чи за українським законодавством буде ця угода.

Крім того, додала депутат, раніше під час судового рішення спору суддя не брав до розгляду електронні документи. "Тепер однією з норм Закону передбачено, що електронний договір, укладений шляхом обміну електронними повідомленнями, прирівнюється до договору, укладеного в письмовій формі. Тобто, тепер суддя, приймаючи до розгляду певні свідчення і документи, не може дискримінувати учасників процесу на підставі того, що це не письмовий договір.

Адвокат Харків, Київ, Україна - юридичні послуги: розлучення, розділ майна, аліменти, реєстрація підприємства, реєстрація ТОВ, реєстрація торгової марки, реєстрація ФОП, позбавлення батьківських прав